New works

Works and installations/mixed media

'Shame, and all the colours between.' New work for project: 'The world is a dangerous place' 22- 2023 mixed media
'Shame, and all the colours between.' New work for project: 'The world is a dangerous place' 22- 2023 mixed media

2023 'Out of duty. ', mixed media studioview
2023 'Out of duty. ', mixed media studioview


2020 'Some aspects of colour and red and black in particular' revisited.


Dit werk is ontstaan vanuit een observatie van de inplanting, de ruimtelijke invulling en de eenvormigheid van sociale woningen. Het project is geïnspireerd op een artikel van de kunstenaar Donald Judd verschenen in Art Forum, Summer 1994, met als titel: "SOME ASPECTS OF COLOUR AND RED AND BLACK IN PARTICULAR".
Hierin kijkt hij kritisch naar de rol, de betekenis en gebruik van "ruimte "in architectuur en kunst, en eist hij de eer op voor het uitvinden van een nieuwe relatie tussen object en grond. Tevens onderzoekt hij de evolutie en culturele conventies rond "kleur". Hij observeert dat architectuur meestal neutrale, rustige kleuren gebruikt, en stelt dat enkel De Stijl daar een uitzondering op maakte

Deze installatie bestaat uit 14 identieke objecten die vertrekkende van een rechte lijn in steeds wisselende constellaties geplaatst worden. Het kleurengebruik is gebaseerd op een schets door Donald Judd "6 april 1985"

"SOME ASPECTS OF COLOUR AND RED AND BLACK IN PARTICULAR revisited" (2020) at 'Als ich can' Blanco Ghent


2020 "I have tried to move a mountain in Spain".

In oktober 1993 verhuisde ik vanuit mijn atelier in Gistel naar een atelier in Malaga.Daar ontwikkelde ik een project-concept met als titel:
"I have tried to move a mountain in Spain".
Een jaar later keerde ik terug naar België en op de terugweg nam ik een rotsblok mee van ongeveer 25 kg. Sindsdien sleep ik deze steen steeds mee naar de verschillende adressen waar ik woon en werk. De steen werd voor de performance ingenaaid in een deken.In de komende maanden zal ik de rotsblok te voet naar mijn toenmalig atelier in Gistel brengen. Tijdens deze tocht zal ik overwegen of ik dit werk zal achterlaten in Gistel, of dat het een andere bestemming zal krijgen.

Van deze performance wordt er een foto-verslag gemaakt door een fotograaf die meewerkt aan dit projekt.